Tebutikken

Opskrifter

Te kan nydes på adskillige måder, og egner sig til mange forskellige formål. Den kan drikkes varm eller kold, den kan nydes uden tilbehør eller sammen med mad, og den kan sågar bruges i madlavningen. Bl.a. er te fortrinlig til marinering af kød og grøntsager.

Find gode og inspirerende opskrifter på varme drikke, kolde drikke og drinks samt madopskrifter med te.

Tesirup er for øvrigt helt fantastisk, f.eks. til en lækker frugtsalat:

  • 50 g. økologisk sukker
  • 1 dl. kraftig økologisk grøn te, brug f.eks. Grøn te med citron eller Gunpowder
  • 2 myntekviste

Bring sukker og te i kog i en gryde, og kog til sukkeret er opløst. Kom myntekvistene i og lad det trække, til siruppen er helt kold. Fjern myntekvistene, og nu har du en lækker og velsmagende tesirup. Brug den f.eks. til en frugtsalat m. 2 kiwifrugter i skiver, ½ papaya og ½ mango - begge i tern og 100 g. små grønne druer. Bland frugten og fordel den i 4 skåle eller glas. Hæld siruppen over frugterne og lad det trække lidt inden servering. En uimodståelig salat er nu klar til at spise.

Rigtig god fornøjelse.

Vidste du for øvrigt, at varm te er en hel fantastisk ledsager til maden og en lise for din mave. Faktisk er det meget rarere for maven - og ikke mindst fordøjelsen - at drikke noget lunkent eller varmt fremfor iskoldt, da den iskolde drik risikerer at "chokke" maven og tarmene og dermed spolere fordøjelsen.

Dankort VISA Mastercard Maestro VISA Electron JCB